Diegene die de boekhouding doet, kan overal werken. Overal waar een computer en internet is, kan worden ingelogd op de website van het boekhoudprogramma. Geen probleem dus als je bent vergeten iets in te boeken, en dat thuis nog even wil doen. Je kunt ook overal zien en laten zien hoe jouw bedrijf er voorstaat. Heb je een gesprek bij de bank en vragen zij om gegevens die je niet uit je hoofd weet? Geen nood, je logt zo even in.
Online hoef je je gegevens maar één keer in te vullen en kunnen ze meteen worden verwerkt (bijvoorbeeld in een jaaroverzicht). Ook kun je overal meteen je gegevens (zoals uren van medewerkers of verdiensten) invoeren. Door het meteen te doen, hoef je later niet meer op zoek naar je gegevens. Dat scheelt veel tijd en maakt de ruimte om fouten te maken kleiner.

Tegelijkertijd heeft dit de valkuil dat ingevoerde gegevens onvoldoende worden gecontroleerd. Richt uw systeem zo in dat gemaakte vergissingen kunnen worden herkend!

 •   Wij willen graag met u meedenken!
 • Uiteraard afhankelijk van het systeem hoeft u zich geen zorgen te maken over backup of systeemupdate.
  Alhoewel, u moet zich er wel van bewust zijn dat uw gegevens op de server van iemand anders staan!
  Dit geeft potentieel een grote afhankelijkheid. Wat gebeurt er met uw gegevens als u een dispuut heeft of uw leverancier failliet gaat? Wellicht toch een reden zeer regelmatig backup's te maken voor zover het systeem u toestaat!
  Normaal gesproken hoeft u tegenwoordig geen volledig archief van papier aan te leggen. Verkoopfacturen bijvoorbeeld genereert en bewaart het online programma. Inkoopfacturen kunt u digitaliseren.

  Ook hier geldt: Wees voorzichtig.

  - Voldoet de wijze van digitalisering aan de eisen van de belastingdienst ?
  - Bent u uw archief kwijt bij dispuut of faillissement van uw leverancier ?
  - Ofwel: Neemt u risico wanneer u gescande documenten niet kunt kopieren naar uw eigen locatie?
  Wie van de voordelen van online boekhouden gebruik wil maken hebben wij een oplossing.
  Met name gericht op de volledige factuurcyclus (van offerte tot en met eventuele incasso), inclusief mogelijkheid van een projectadministratie.
  Uitgaven kunt u inscannen waardoor u de ontwikkeling van te betalen omzetbelasting altijd kunt volgen.
  Wij garanderen geen data-verlies. Wat er ook gebeurd!

  Meer weten over "MijnBedrijfs Factuur" ?

  Er zijn wel gratis (open source) online boekhoudprogramma s, maar als je meer functies wilt of als je accountant al met een bepaald programma werkt, zit je vaak aan een abonnement vast. Een programma als Excel of een ander offline boekhoudprogramma op een cd-rom kost meestal slechts eenmalig iets, online boekhouden vaak maandelijks. Op den duur kan deze optie duurder blijken te zijn dan gedacht. Zeker als er een prijsstelling per document wordt gerekend.
  De meeste online boekhoudprogramma s zijn goed beveiligd met wachtwoorden die je regelmatig moet veranderen, maar online boekhouden is wel kwetsbaarder voor hackers dan boekhouden op een computer die niet is verbonden met internet. Ook is je beveiliging afhankelijk van jouw wachtwoord. Zorg er dus voor dat je unieke en sterke wachtwoorden kiest en deze regelmatig verandert. Ook kun je beter niet online boekhouden en internetbankieren als je op een openbaar wifinetwerk werkt. Daar is het voor hackers nog makkelijker mee te kijken met je wachtwoorden en je gegevens.

  Vertrouwen.

  Je hebt de beveiliging van je gegevens niet meer zelf in de hand, je moet erop vertrouwen dat je softwareleverancier zorgt voor goede en veilige backups en dat je gegevens niet voor iedereen zijn in te zien. Ook moet je erop vertrouwen dat je leverancier de software regelmatig update zodat jouw boekhouding altijd aan alle regels blijft voldoen.

  Waarborg

  Je hebt d je gegevens niet meer zelf in de hand, je moet erop vertrouwen dat je gegevens altijd beschikbaar zullen zijn.
  Je hebt altijd internet nodig om te kunnen boekhouden en dit moet snel en goed genoeg zijn om je boekhoudprogramma te kunnen laten draaien. Dit kan onhandig zijn als jij op jouw bedrijf of thuis niet altijd met het net bent verbonden.
  Geboren uit onze know how en vele gebruikerservaringen hebben wij mix gerealiseerd die de nadelen van online boekhouden grotendeels wegneemt.
  Wij maken gebruik van een eigen cloud faciliteit waarmee we .....

    ..... u een waarborg geven op gegevensbehoud
  Onze cloud faciliteit "presenteert zich" op uw computer als extra harde schijf. Gegevens op de cloud (in feite schijfruimte op het web) staan dus ook op uw computer. U werkt niet online, maar gegevens worden gesynchroniseerd. Dit betekent dat u kunt doorwerken wanneer bijvoorbeeld internet (tijdelijk) uitvalt. Ook heeft u de gegevens alijd voorhanden wanneer onze server zou uitvallen of er een andere reden bestaat dat de cloud server niet functioneert. Het zijn uiteindelijk uw gegevens en niet de onze.

    ..... een extra beveiliging van uw data realiseren
  Het volwaardig boekhoudprogramma is eenvoudig op uw computer te installeren. De data worden gekoppeld aan de cloud. Deze cloud-faciliteit kent een volwaardig beveiligingsniveau. Daarnaast kent deze database een onzichtbaar extra beveiligingslaag. Zelfs bij spyware kunnen hackers deze toegangskode niet herleiden. Ofwel een extra beveiliging van uw data. En in het ergste geval zouden slecht reeks aan tekens zichtbaar worden.

    ..... extra opties kunnen bieden
  Deze manier van werken biedt vele mogelijkheden voor extra opties. Denk aan personeelsdossiers, bewaren van belangrijke overeenkomsten, het eenvoudig maar extra beveiligd doorsturen van gegevens of documenten via de cloud-opties, ongeacht de grootte van het bestand.

    ..... bewust kiezen voor Ms Access
  Hoe vreemd het wellicht klinkt, microsoft access is niet het meest geschikt voor online toepassingen. U zult dit dan ook weinig tegenkomen. Voor ons des te meer reden juist voor dit pakket te kiezen omdat:
  a - Hackers hier niet in eerste instantie naar op zoek zijn;
  b - Wij van het grootste voordeel van ms-access gebruik kunnen maken, namelijk relatief eenvoudig aanpassingen naar uw wensen, ofwel maatwerk te realiseren.

    ..... toch en met vele onverwachte extra mogelijkheden online met u kunnen samenwerken.

    ..... je met ons systeem geen boekhouder hoeft te zijn, en in het totaalplaatje, inclusief jaarrekening en winstaangifte u echt uw best moet doen goedkoper uit te komen.  Meer weten over "MijnBedrijfs Administratie"?